Data İletişim Kabloları

 

Data İletişim Kabloları

Veri kabloları, fiziksel olarak bilgilerin depolanması, iletilmesi, alınması, işlenmesi biçiminde bilgi taşıyan iletim hatlarıdır.

Veri kablosu, iki veya ikiden fazla cihazların arasında program görüntü, ses, bilgi video gibi iletişimin aktarılmasını sağlayan bir kablodur.

Dijital dönüşümün yaşandığı bu dönemde yeni düzene uyum açısından veri iletişim kabloları, Haberleşme sektörü, elektrik devreleri, telekom sistemlerde sinyal iletiminde kullanılırlar. Üretim sürecinin dijitalleştirilmesi ve akıllı hale getirilmesi günümüz endüstrisinin ihtiyacıdır. Akıllı yaşam alanlarına, donanımlı sistemlere (akıllı fabrikalar, akıllı binalar, akıllı üretim, otomatikleştirilmiş ve dijital makineler) yönelik kablo sektöründe oluşabilecek ihtiyaçları karşılamaktadır.

Günümüzde sürekli olarak en son teknik gelişmelere ayak uydurması gerekliliği nedeniyle data kabloları ihtiyaç haline gelmiştir.

Fabrikalarda, şirketlerde, dağıtım şebekelerinde, endüstriyel tesislerde ve bina tesisatlarında veri aktarımı için tercih edilmektedir.

Dijital çağında data kabloları vazgeçilmez hale gelmiştir. Günümüzün talepleri, kablo teknolojisinin sürekli değişmesine kritik rol oynamaktadır.

Data Kablosu Nedir?

Data iletişim kabloları, Zayıf Akım Kabloları içinde yer almaktadır. Data iletilişim kablosu teknik olarak, uyumlu cihazlar arası veri alışverişi ve enerji aktarılmasında esnek iletken tel yapısına sahiptir. Mesela bu kablonun en önemli özelliği iki yönlü bilgi aktarımına imkân sağlamasıdır.  Değişken durumlara göre çeşitli özelliklere sahip kablolar tercih edilmektedir. Burada dikkat edilmesi kritik nokta kablonun uyumlu elektrikli aletlere arasında veri iletişim aktarımı sağlamasıdır. Veri kablosu ile güç kablosu arasındaki farklar  biri cihaza veya elektrikli aletlere bilgi sağlamak adına kullanılır, diğeri sadece enerji sağlamaktadır. Data iletişim kablo bağlantısı kabloların çeşit ve fonksiyonlarına göre değişme göstermektedir.

Üç ana tip veri kablosu vardır; Bükümlü Çift, Koaksiyel Kablo ve Fiber Optik

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Busbar Nedir ?

legrand bayileri

Erse kablo bayileri